FAQ

Šta je soprano ICE?

Soprano ICE je posljednja generacija nagrađivanog sistema za lasersko uklanjanje dlaka. U pitanju je najkompletniji i najefektivniji sistem za lasersko uklanjanje dlačica koji je dostupan danas.

Po čemu se Soprano ICE razlikuje od drugih Soprano sistema za uklanjanje dlaka?

Soprano ICE je napredna platforma za uklanjanje dlaka koja u sebi sadrži višestruke laserske valne duljine i tehnologije. U pitanju je moćna i višenamjenska platforma koja omogućava tretman za najširi spektar pacijenata i gotovo sve tipove dlake, tijekom cijele godine.

Da li je uklanjanje dlaka pomoću Soprano ICE zaista bezbolno?

Soprano ICE koristi SHR metodu Alma Lasera, jedinu klinički dokazanu metodu laserskog uklanjanja dlake koja se pokazala gotovo bezbolnom. Jedinstvena metoda zagrijavanja i dovođenja energije efikasno oštećuje folikul dlake dok sprječava povredu i nanošenje boli okolnom tkivu. Istovremeno, integrirana ICETM tehnologija rashlađuje površinu kože, sprečavajući time površinske opekotine i osjećaj boli.

Da li je uklanjanje dlaka uz Soprano ICE bezbedno?

Apsolutno! Soprano ICE SHR metoda se kroz više kliničkih ispitivanja pokazala kao najsigurnija metoda laserskog uklanjanja dlake za sve tipove kože. Uz SHR folikuli dlake se oštećuju repetitativnim i kratkim energetskim impulsima umjesto jednim laserskim pulsom energije visoke vrijednosti koji može ozljediti kožu. Ovi impulsi stvaraju proizvedenu toplinu koja postepeno povećava temperaturu dermisa do nivoa koji sprječava rast dlaka, uz smanjeni rizik od stvaranja opekotina.

Da li je uklanjanje dlaka uz Soprano ICE bezbedno za tamnu kožu?

Da. Dok je melanin u tamnoj koži osetljiviji na toplotu koja se koristi u laserskim tretmanima, Soprano ICE SHR metod se klinički dokazao kao bezbedan za tamnije tipove kože. Umesto izlaganja folikula kose jednom impulsu velike energetske vrednosti koji može dovesti do povrede na koži gde je melanin veoma zastupljen, SHR postepeno zagreva kožu do nivoa prodiranja toplotne energije u folikul dlake. Ovim je SHR najbezbednija metoda laserskog uklanjanja dlaka, uključujući i pacijente sa tamnijim tipovima kože.

Da li se Soprano ICE može koristiti tijekom ljeta i može li se koristiti na preplanuloj koži?

Da. Soprano ICE SHR metoda utječe na melanin kože korištenjem jedinstvene metode koja omogućava korištenje procedure u bilo koje doba godine, uključujući i preplanulu kožu. Osim toga, nakon SHR tretmana koža je manje osjetljiva kada je izložena sunčevim zrakama.

Da li tretmane uz korištenje Soprano ICE izvode isključivo doktori, ili njime također može rukovoditi i medicinsko osoblje?

Soprano ICE tretmane je vrlo jednostavno delegirati medicinskom osoblju. User-friendly interfejs čini Soprano ICE sistem vrlo lakim za rukovanje. Tretmani su brzi, čisti i nema jednokratne upotrebe.

Koliko traje pojedinačni Soprano ICE tretman?

Premda Soprano ICE nudi najbrže rješenje za lasersko uklanjanje dlake dostupno danas, trajanje tretmana varira u odnosu na boju kože pacijenta, tip dlake i područja gdje se tretman vrši. Vrijeme tretmana varira od nekoliko sekundi za mala područja (poput gornje usne) do osam minuta, koliko traje tretman cijelih leđa.

Koliko je tretmana u prosjeku neophodno da bi rezultati bili vidljivi pacijentu?

Ovisno o koži i tipu dlake pacijenta, rezultati su obično vidljivi nakon šest do osam tretmana.